Υγιεινή Διαβίωση – Διατροφή

Ψητό συκώτι τύπου Gaziantep

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή ψητού συκωτιού τύπου Gaziantep;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του μαγειρέματος, ας ζεστάνουμε το τηγάνι μας σε δυνατή φωτιά και όταν προσθέσουμε το λάδι της ουράς, πρέπει οπωσδήποτε να ακουστεί ο ήχος του κόσσου.
  2. Ας μαγειρέψουμε το λίπος της ουράς και το συκώτι σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το λίπος της ουράς. Στόχος μας είναι να χρησιμοποιούμε μόνο το λάδι, βγάζουμε τον πολτό.
  3. Αφού το λίπος της ουράς απελευθερώσει τελείως το λίπος του, ας προσθέσουμε τα συκωτάκια που κόψαμε στο μισό μέγεθος του κύβου. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει χρώμα. Πριν προσθέσετε τα λαχανικά, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα πιπεριάς.
  4. Στο μεταξύ, ας αρχίσουμε να ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ας ξεκινήσουμε με το κρεμμύδι στο πρώτο στάδιο. Σε όλα τα εντόσθια, ας ψήσουμε πρώτα το κρέας ή το συκώτι, αν γίνει το αντίστροφο, το κρεμμύδι θα αραιώσει το ψητό μας και μπορεί να χάσει τη γεύση του.
  5. Ας ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλους κόκκους, όχι μικρά, δεν θέλω να χαθούν στο γεύμα. Ας εφαρμόσουμε την ίδια διαδικασία και στα άλλα λαχανικά, το ίδιο συμβαίνει και στα εστιατόρια. Τα λαχανικά μαγειρεύονται με μεγάλους κόκκους χωρίς να χάσουν τη γεύση τους.
  6. Από την άλλη συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε το συκώτι και αρχίζει να αλλάζει το χρώμα του, ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά την πιπεριά στο μπολ και μετά την πράσινη πιπεριά αντίστοιχα ανάλογα με τους χρόνους ψησίματος.
  7. Αφού συναντήσει το συκώτι τα σοταρισμένα λαχανικά, ψήνουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Όταν μαγειρεύετε κρέας ή συκώτι, δεν πρέπει ποτέ να προσθέτετε αλάτι στο κεφάλι, διαφορετικά θα σκληρύνει το κρέας ή το συκώτι.
  8. Λεπτομέρεια, στο σοτέ κρέατος δεν περιλαμβάνονται οι ντομάτες, διαφορετικά θα αραιώσει τελείως το σοτέ και θα γίνει σαν σούπα. Μπορείτε να το καταναλώσετε με ντομάτα. Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε τη φωτιά μετά από 2 λεπτά.

Συνταγή ψητού συκωτιού τύπου Gaziantep με φωτογραφία

Ψητό συκώτι τύπου GaziantepΨητό συκώτι τύπου Gaziantep
Ψητό συκώτι τύπου GaziantepΨητό συκώτι τύπου Gaziantep
Ψητό συκώτι τύπου GaziantepΨητό συκώτι τύπου Gaziantep

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button